Diensten

Verkoop, promotie en software

Verkoop

Breed én specialistisch

New Book Collective verzorgt de verkoop voor de uitgeverij over de volle breedte. Wij zorgen er voor dat de boeken van onze uitgeverijen verkrijgbaar zijn bij de boekhandels, cadeauwinkels, conceptstores, museumwinkels en online retailers. Maar kijken ook boekspecifiek welke mogelijkheden er zijn buiten de gebaande paden.

Wij denken graag in mogelijkheden en kansen. En gaan dan ook met alle plezier aan de slag met de boeken. Onze vertegenwoordigers reizen door Nederland en België voor winkelbezoeken, staan regelmatig op beurzen en we denken graag mee over promotionele acties en POS-materiaal. Alles om de uitgeverij en haar boeken de zichtbaarheid te geven die ze verdienen.

Daarnaast zijn wij het aanspreekpunt voor CB, verzorgen wij de binnendienst en contractonderhandelingen met de retailers en bibliotheken.

Klik hier voor het overzicht van uitgeverijen waarvoor wij werken.

Promotie

Aandacht voor boeken

De publiciteitsafdeling genereert aandacht voor boeken door contact te onderhouden met de traditionele pers, zoals kranten, tijdschriften, radio- en televisieprogramma’s. We bieden de boeken actief aan bij relevante media en kijken naar de online positionering. Dit doen we onder meer door de inzet van social media en samenwerkingen met bloggers, influencers en bookstagrammers.

Het opzetten van (online) marketingcampagnes, het ontwikkelen van promotiematerialen en het organiseren van boekpresentaties en lezingen behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Er wordt met aandacht voor het boek bepaald welke werkwijze gewenst is. De verkoop- en publiciteitsafdeling werken dan ook intensief samen om verkoop- en promotieacties op elkaar af te stemmen.

Software for Publishers

Efficiënt en betaalbaar

Software for Publishers biedt uitgeverijen efficiënte en betaalbare software-oplossingen. De specifieke publishing software is modulair opgebouwd en makkelijk te implementeren binnen de uitgeverij. Door de verschillende gebruiksvriendelijke modules kies je zelf in welk proces je meer inzicht wilt. Dit zijn momenteel de beschikbare modules:

• Omzet & Voorraad
• Royalty & Licentie
• Calculatie

Software for Publishers is een web-based platform, waar je vanaf ieder scherm toegang tot hebt. Ook heeft het een automatische koppeling met CB online, waardoor alle gegevens één-op-één worden overgenomen. De modules zijn los van elkaar af te nemen, maar ook goed te combineren voor de meest efficiënte werkinrichting. Voor meer informatie: Software for Publishers