Actueel

New Book Collective lanceert online groothandel Het is een boek

30 januari 2023

Vanaf vandaag staat Het is een boek live, de online groothandel voor alle winkels die óók boeken verkopen. Het inkoopplatform is niet bedoeld voor boekhandels, maar juist voor winkels die naast hun andere producten een klein assortiment boeken verkopen. Denk daarbij aan cadeauwinkels, conceptstores, museumwinkels, speelgoedwinkels, kookwinkels enzovoorts.

Eveline van der Made (projectleider van Het is een boek): ‘We merkten de afgelopen jaren op inkoopbeurs showUP dat de winkels die we daar spraken behoefte hebben aan een overzichtelijke plek waar ze de voor hun winkel interessante boeken bij elkaar kunnen zien. Dat was er gewoon nog niet, en het is best moeilijk om dan zicht te krijgen op de boekenmarkt.’ Het assortiment van Het is een boek bestaat voornamelijk uit cadeauboeken, prentenboeken, kookboeken en opvallende non-fictie en lifestyle.

Het is een boek is makkelijk doorzoekbaar op thema en genre, maar je kan bijvoorbeeld ook de boeken selecteren op kleur of grootte. Er is speciaal een fotostudio ingericht waar van de boeken extra content wordt gecreëerd, zodat de winkels een goed beeld krijgen van de uitvoering van het boek.

Het is een boek is een initiatief van New Book Collective. Maarten Richel: ‘We voeren geen eigen magazijn en hebben geen auto’s op de weg, alle boeken worden rechtstreeks vanuit CB verstuurd. Naast het feit dat je daardoor kosten in de distributieketen bespaart, is het ook een duurzamere optie. We hopen op korte termijn het assortiment van Het is een boek flink uit te breiden en zo ook meer winkels te kunnen aanspreken.’

www.hetiseenboek.nl