Actueel

Eerste editie Indie Uitgevers Festival in Amsterdam

30 mei 2023

Om de start van het culturele seizoen te vieren vindt op 11 september de eerste editie plaats van het Indie Uitgevers Festival in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Door middel van dit festival willen we laten zien hoe belangrijk de zelfstandige uitgeverij is in het Nederlandse uitgeeflandschap. Boekhandelaren en pers worden hier op verschillende manieren geïnspireerd en geïnformeerd over de uiteenlopende titels die aankomend najaar gaan verschijnen.

Aan dit festival zijn meer dan 25 zelfstandige ‘Indie’ uitgevers verbonden. Er zijn stands van de deelnemende uitgeverijen en bezoekers kunnen tijdens speciale speeddates persoonlijk kennis maken met auteurs, illustratoren en uitgevers.

Het Indie Uitgevers Festival is een initiatief van Stichting Buiten Het Boek, opgericht door Marije Sietsma en Maarten Richel. De organisatie is deze editie in handen van mo’media en New Book Collective.

De deelnemende uitgeverijen zijn Blossom Books, Bureau Boek, Cossee, Crime Compagnie, Das Mag, De Correspondent, De Harmonie, Ef & Ef, Fjord, Koppernik, Loopvis, Marmer, Meridiaan, mo’media, New Book Collective, Oevers, Orlando, Passage, Pluim, Prometheus, Snor, Thoth en Van Oorschot.

Meer informatie over het festival en de mogelijkheid om je aan te melden is te vinden op www.indieuitgeversfestival.nl